header photo

 

Na Svjetskom tržištu što se tiče „Soft  Ice“ poslovanja, mašine su većinoma iz Evrope, SAD-a i Kine.
Ako uspoređujemo SMACH mašine sa takvima, Smach mašine imaju isti kapacitet i performanse kao Talijanski ili Američki modeli te su također pouzdane i 100% oprezne na zdravlje i hranidbenu sigurnost.
Mi vjerujemo da istinski kvalitetan „Soft Ice“ može biti izrađen samo od kvalitetnog personala i kvalitetne mašine. A istinski kvalitetna mašina može se proizvest samo od kvalitetnih dijelova i osposobljenih radnika.
Mi kao proizvođači i izvoznici SMACH Soft Ice mašina, proizvodimo funkcionalne i lako upotrebljive mašine, sa 1 godinom garancije na dijelove. Mi trenutno opskrbljujemo s našim mašinama u 24 zemlje diljem Svijeta od Evrope, Afrike, Asije i to sa Evropskim CE certifikatom.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE I DIJELOVI
-Elektroničke komponente : Bonfiglioli (Italia) invertor autom. kontrole za krajnju sigurnost i kontrolu sposobnosti
-Kompresor: Aspera (Italia)
-Motor: Arcelik Watt (Turska)
-Reduktor: Bonfiglioli (Italia)
-Ventili: Castel (Italia) sistemi za hlađenje
-predhlađenje kontrolirano na +4° C s termostatom
-opcionalna zračna pumpa sa brzinama: za prekoračenja do 75%
-jedna od najtiših mašina na Svijetu (1m-75db)
- proizvodnja po satu mijenja se prema modelima mašina
-opcionalna elektronička kontrola (ručna ili digitalna): meka, srednja, tvrda
-proizvedeno u SMACH tvornici u Manisa/TURSKA

Efekt stroja za pumpanje

U nastavku, nećete imati nikakve primjedbe na homogene sladolede kod koje  je zračna pumpa u stroju. U teoriji, što više zračna pumpa radi unutar sladoleda, to čete manje potrošiti materijala, što u drugim riječima znači manja potrošnja kod pripreme sladoleda. Omjer od 75% znači da 175 c.c. sladoleda je je 75% zraka i 100 c.c. čistog sladoleda. Iz toga nam proizlazi da cijena jednog korneta je oko 0.15 €, i bude smanjena na 0.12€ za mašine bez pumpe i na 0.10€ za mašine sa pumpom

Svjetsko napređujući posao sa oko 300% profita: Soft ice cream

Ako planirate uči u Soft ice biznis, koji je isto zvan kao bijelo zlato, prva stepenica je da nas kontaktirate.
Potrošačke navike se ubrzano mijenjaju u trgovini sladoledom. Nova generacija Soft ice sladoleda; drugim riječima Talijanski tip sladoleda, počeo je sve više preuzimati mjesto starom sladoledu. Soft ice postao je dječiji najbolji izbor sladoleda zbog svog odličnog ukusa i jako pristupačne cijene, svježe pripremljenog proizvoda i dostupnosti kroz cijelu godinu. Soft ice sa malom investiciom predstavlja jedan jako unosan biznis koji se može širiti po raznim mjestima ko što su veliki i mali trgovački centri, škole, hoteli, restorani, barovi, itd.

Troškovi i margine profita

Za sladoledni mix, potrebno je 3 lit mlijeka, 500grama šećera i jedan paket (500grama) sladolednog praha.
Totalna suma za 4 kg mix-a može varirati od zemlje do zemlje, ovisno o cijeni namirnica ali možemo reči da je odprilike 7,00€.
Sa 4 kg takvog mix-a možemo dobiti oko 60 korneta soft ice sladoleda, još kad tome pridodamo troškove korneta i struje potrebne za mašinu, dobijemo cifru od 0.15€ po sladoledu.

 

Kako je vidno iz tabele, profit iz toga proizlazi najmanje 560%. Kada se proda po tom izračunu oko 100 sladoleda dnevno dobijemo mjesečnu zaradu od oko 3000€. Takav profit može povratiti investiciju mašine u samo nekoliko mjeseci.
Soft ice biznis je jedan odličan model gdje možete početi sa kapitalom od oko 6000€ i zarađivati sa profitom od oko minimum 500%

Pitanja i odgovori oko brige za SMACH soft ice mašine

 1. Kako radi soft ice mašina?
 2. Gdje nabaviti i kakve materijale možemo koristiti za pripremu sladoleda?
 3. Koje su najtraženije sorte Soft ice sladoleda?
 4. Kakva je profitabilnost takvog biznisa? Koji su potrebni koraci koje moramo učiniti?
 5. Kako možemo povečati profit takvog biznisa?
 6. Dali je mudro ulagati u takav biznis u ovo doba krize?
 7. Koliko sladoleda možemo prodati nakon nakrcanih potrebnih materijala u spremište?
 8. Koje su formalnosti prije kupnje soft ice mašine?
 9. Dali ima zraka u sladoledu??  Koje su prednosti toga??
 10. Koja je značajnost PUMP-e i koji su njeni efekti?
 11. Kakav je proces čiščenja mašine?
 12. Dali možemo iskoristiti isti sladoled koji smo maknuli prilikom čiščenja mašine?
 13. Koji su ostali djelovi od kojih su izrađene mašine?
 14. Gdje ima servis za mašine??
 15. Kakvi kvarovi i problemi mogu nastat općenito?
 16. Koju vrstu struje troši mašina i koliko?
 17. Kakvo je rukovanje s mašinama?
 18. Dali možemo pripremati jogurt sladoled sa tim mašinama?
 1. Soft ice mašina radi na struju te mora biti stalno priključena, mašina počinje proizvoditi sladoled kad umetnemo sastojke i pritisnemo gumb za start, kad sladoled dosegne potrebnu gustoću mašina se automatski zaustavi. Potrebno je samo 12-13 minuta da sladoled bude spreman za serviranje.
 2.  Na tržištu postoje dvije vrste materijala za proizvodnju Soft ice sladoleda, i to u obliku praška i likvidno. Prašak koji je pomiješamo s mlijekom i šečerom i onda dobro izmiksano elektroničkim mikserom. Instrukcije koje su dobivene moraju se striktno pratiti. Dok kod likvidne svi su sastojci več u njoj i potrebno je samo ubacit u mašinu i aktivirat istu.
 3. Najtraaženije sorte sladoleda su dakako vanilija i čokolada. mnogi koriste dvije vrste sladoleda pa onda upotrebljavaju razne prelijeve s kojima upotpunjuju ponudu. Naše Soft ice mašine imaju mogučnost dvaju ukusa plus treči koj možemo kombinrati ta dva ukusa, što je vrlo zanimljivo i interesantno djeci i tinejđerima.
 4. Profitabilnost takvog biznisa je najmanje jedan naprama četiri bez uzimanja u obzir troškove najma i personala. Zanimljivost ovakvog biznisa je plasiranje i pametan odabir pozicije gdje postaviti stroj, bitno je izabrati frekventna i često posiječivana mjesta kao trgovački centri, škole, restorani isl., a jeftina i pristupačna cijena koju si svatko može priuštiti sigurno idu u prilog zaradi.
 5. Bez daljnjega osmijeh i lijep pristup klijentu uvijek je dobrodošao,isto tako dobro je imati uniformiran personal koji če odavati profesionalnost. Upotreba uvijek sviježih namirnica isto je prikladna, ako ste u mogučnosti postavite kakve svijetleče reklame koje če dodatno povečati pozornost na vaš proizvod a sam vanjski izgled mašine svojom ljepotom i šarenilom če također privuči dodatne kliente.
 6. S obzirom na nisku cijenu proizvoda kojeg prodajemo, trenutna Svijetska kriza nije ugrozila ovakvu vrstu biznisa jer uvije se nađe koja kovanica za slatki trenutak kao što je sladoled. znači bitno je samo odabrati pravu poziciju i frkventno mijesto i profit je s vremenom osiguran.
 7. Kapacitet spremnika Soft ice mašina varira od modela do modela, što je vidno i u našoj tabeli. No i ako imamo manji model s manjim spremnikom, pa nam se desi da rasprodamo cijeli spremnik, možemo polako dodavat sastojke i proizvodit novi sladoled bez da prekidamo prodaju.
 8. Najvažniji korak je pridobivanje dozvole od proizvođaća za upotrebu stroja. Najpoznatiji brendovi sladolednih miksova su : ARO, AROLEZ, FASDAT, DANONE, BANES. Ako želite koristiti neki drugi brend morate provijeriti sanitarni certifikat proizvoda, uvijek je poželjno ne koristiti takve proizvode bez takvog certifikata. Ako namjeravate postaviti mašinu na nekom otvorenom mjestu morate se pobrinuti da pridobite i potrebne dozvole od gradskih vlasti.
 9. Zrak je prisutan u sve vrste sladoleda. Količina zraka koja Soft ice mašina proizvede u bez pumpnim mašinama je 30-40% i dostiže do 70% u mašinama sa takvom pumpom. Takav proces smanjuje cijenu proizvoda a i usput održava čvrst obliki lijep izgled.
 10. Pumpa je smještena u gornjoj skladišnoj komori odmah ispod poklopca. Sladoled u skladišnoj komori pumpano je zrakom kroz zubatom cijevi. Tako da nečete imati nikakve primjedbe na dobiveni učinak, dapače što više zraka upumpamo u sladoled, manje materijala trošimo u proizvodnji i automatski je niža cijena proizvoda.
 11. Naše mašine su opremljene zamrzivačima koji se nalaze u gornjem dijelu mašine i koji održavaju temperaturu sladoleda od oko 4-5 stupnjeva celziusa i s time spriječavaju stvaranje raznih bakterija i s time spriječavaju da se sladoled pokvari ili razmljacka, te je s toga dovoljno čistiti ga svaka 3 dana. Proces čiščenja traje samo 15 minuta ali je čak i bolje staviti manju količinu miksa odnosno materijala i dodavati neposredno kako prodajemo sladoled.Ukratko, na ekranu na stroju obijašnjava točno proces čiščenja, i jednom kad ga pritisnemo to traje od 5-10 min. Imamo odvojive djelove koje normalno peremo s vodom, vodu natočimo u tank i automatski kako uključimo stroj tako isperemo ostale dijelove i na kraju vratimo nazad odvojive dijelove.
 12.  Ako vam i ostane manja količina sladoleda od predhodnog dana, možete je sačuvati u hladnjaku, ne u zamrzivaču, i naknadno iskoristiti slijedeći dan, pri tome samo morate paziti naravno da onda umiješate manju količinu miksa i pazite na omjere. Soft ice sladoled različit je od ostalih sladoleda, njegovo tekuće stanje, te kemijeske i strukturne karakteristike spriječavaju nastanak raznoraznih bakterija tako da spriječavaju kvarenje i može se ga koristiti i slijedeći dan bez da se ga zaleđuje, ali u svakom slučaju preporučljivo je ne držati ga u hladnjaku dulje od jednog dana.
 13. Kako je SMACH jedini proizvođać Soft ice strojeva u Turskoj, večina dijelova i je napravljena tamo, osim nekolicine dijelova što su proizvođači odlučili uvesti i montirati u stroj zbog njihove preciznosti i visoke kvalitete.                                  

Elektronička kartica:  Siemens - Njemačka. elektronička sigurnost strujne faze, gdje                                                        nema rizika spaljivanja kompresora ili motora zbog promjene voltaže, te automatski signalizira na ekranu i daje zvučne alarme.
Električni motor: Bonfiglioli - proizvedeno u Italiji
Kompresor: Tecumseh - Francuska, jedan od najboljih svijetskih brendova, jako tih
Reduktor: Bonfiglioli - Italija, daje maksimalni efekt uz bezčujnost
Valvole: Danfoss - Danska           

         14.  Servis za SMACH Soft ice mašine ima u svakoj zemlji u kojoj se i prodaju, garancija na iste je godinu dana . To ne znači da sa prestankom garancije nečemo vam biti pri ruci za bilo kakva pitanja ili pomoć pri rukovanju ako to bude potrebno.
15.  Generalno, korozija zglobova i brtva je jedino što se u principu može dogoditi a to je s našom potporom riješiv problem s time da se one zamjene u tom slučaju. Naslanjanjem stroja blizu zida i sa time smanjenje protoka zraka, pomoči če u spriječavanju tog problema. Ali treba pripaziti ipak da treba biti najmanje 40 cm između zida i mašine.
16.  Mašine bez pumpe rade u rangu od 220-380 volti dok one sa pumpom rade isključivo na 380 volti. Mašina se automatski gasi kad sladoled dosegne potrebnu gustoću i pali se kod korištenja, tako da što više prodajemo više se naravno i troši struje ali ništa nepotrebno.
   17.  Ove mašine su vrlo jednostavne za rukovanje, pogotovo jer čemo vam prilikom kupnje detaljno obijasniti način upotrebe te rastavljanje i čiščenje pojedinih dijelova, koji se rastavljaju prilikom čiščenja. Biti čemo vam uvijek na raspolaganju ako vam nešto ne bude jasno. Iako vam se sve čini u najboljem redu, uvijek je dobro svako toliko rastaviti mašinu i provijeriti, a za to čete i dobiti i potrebne instrukcije prilikom kupnje.
18.  Svakako da se može, i to bilo sa kojom mašinom, onom sa pumpom, kao i sa onom bez zračne pumpe. Ukus jogurta je jako popularan diljem svijeta, a jako je ukusan s normalnim mlijekom kao i sa onim bez masnoće i kao takav u diet varijanti. Odlična ideja koju volimo preporučiti svim našim kupcima je upravo sladoled s okusom limuna i s dodatkom komadića voća.                                  

-